diumenge, 12 de febrer del 2012

Puig es planteja sancionar la manifestació de Mossos de divendres

La Roca del Vallès. (EUROPA PRESS).- El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha anunciat que estudiarà els informes sobre la manifestació de divendres passat a què elsMossos d'Esquadra van tallar l'avinguda Diagonal de Barcelona, per determinar si l'actuació és sancionable ja que "es tractarà com qualsevol altra protesta".
En declaracions als mitjans aquest diumenge durant una visita a la Roca del Vallès, ha indicat que "tothom té dret a manifestar-se, però també ha de continuar la llei, que determina les condicions: ha de notificar-se i mantenir l'ordre públic". A la seva arribada a l'ajuntament del municipi, on ha inaugurat la nova sala de plens, sis representants dels sindicats que formen la plataforma Mossos en Lluita han xiulat Puig, que s'ha parat a parlar amb ells uns instants.
Puig, que també anava a visitar les dependències de la Policia Local, els ha demanat que no li xiulessin mentre saludava els agents, per respecte a ells, al que han accedit.
El portaveu de SEM-CC.OO., Joan Navarro, ha aprofitat l'ocasió per enlletgir-lo que no es reunís amb el col·lectiu divendres, al que Puig ha contestat que no va poder, encara que després, en declaracions als mitjans, ha matisat que ho farà "quan sigui el moment", ja que ara per ara l'ha delegat en els seus col·laboradors.
Puig els ha explicat que encara s'estan negociant els Pressupostos per al 2012, pel que "cap treballador públic no sap encara com l'afectaran" les retallades, una cosa que Navarro no ha acceptat: "No m'ho crec, ho saben ja de sobres", l'ha etzibat.
A preguntes dels periodistes, el conseller ha declarat que les protestes de la policia són legítimes, però han d'anar amb compte perquè "segons que proclames dels sindicats no facin perdre confiança als ciutadans en qüestió de símbols o seguretat". "No hi ha funcionaris de primera i de segona, tots els treballadors públics han d'estrènyer-se el cinturó", ha indicat.

En declaracions a Europa Press, els representants sindicals han lamentat que "el debat sigui ara la manifestació de divendres" i no les retallades que, asseguren, ja s'estan aplicant en el cos policial, com exemplifiquen en l'ús d'armilles antibales caducades, la retirada de més de 300 cotxes de patrulla i l'eliminació de dietes.

Preguntats pels companys que estan de servei en les protestes del col·lectiu, han assegurat que "els que es manifesten mai faran res que posi als seus companys en una dificultat", perquè els policies són, afirmen, "professionals de la seguretat que abans que res saben fins on poden arribar". Tanmateix, lamenten que des de la conselleria estan esperant que patinin en algun moment, cosa que asseguren que no passarà.