dilluns, 13 de febrer del 2012

47 edificis cremen a Grècia

DEMOCRACIA REAL YA
Por si acaso no son suficientes 47 edificios en llamas en Atenas y el pueblo griego no está suficientemente desesperado, Europa recuerda a Grecia que todavía faltan cosas por hacer y muchos más millones de euros por recortar. Señores de la 'troika', sigan jugando con fuego -nunca mejor dicho- y olvidándose de que la soberanía nacional no es un juguete de cada país con el que pueden divertirse a su antojo. Al final, de seguir así, los verdaderos soberanos -el pueblo- será el que tome decisiones sobre ustedes. 
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/internacional/avisa-grecia-que-encara-complir-altres-requisits-per-rescat-1411921

El comissari d'Afers Econòmics i Monetaris, Olli Rehn, ha expressat la seva confiança que Grècia compleixi en el termini previst les altres dues condicions fixades per l'Eurogrup: identificar els 325 milions de retallades de la despesa pública pendents per al 2012 i una garantia sòlida i inequívoca de tots els partits polítics grecs d'aplicar escrupolosament el programa de reformes després de les eleccions generals previstes a l'abril.

"És evident que el model econòmic que Grècia estava seguint fins a l'any 2009 no podia seguir sent aplicat, ja que va conduir a greus desequilibris i incerteses", ha subratllat Rehn.

La fallida, el pitjor escenari


Malgrat la duresa de les draconianes mesures imposades a Grècia per la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional (FMI), Rehn ha insistit que "la fallida desordenada de Grècia seria molt pitjor, amb conseqüències devastadores per a la societat helena, especialment per als més pobres".

El programa d'ajustos i reformes, encara que imposarà sacrificis "molt exigents", és l'"única via per reconduir l'economia del país per la via del creixement i la creació d'ocupació", ha assegurat el comissari. "Grècia ja hauria d'haver aplicat la majoria de les mesures fa ja molts anys per reequilibrar la seva economia", ha insistit el comissari, després de condemnar la "inacceptable violència" dels disturbis que es van produir diumenge a la nit a Atenes.