dijous, 3 de novembre del 2011

L'AJUNTAMENT APUJA LA PRESSIO FISCAL

Es congelen els impostos, però augmenten les taxes

Dijous, 27 de Octubre de 2011

L'equip de govern congelarà els impostor per al 2012. En canvi, el ple celebrat avui ha aprovat un augment de les taxes, però amb "un increment ridícul", segons la regidora d'Hisenda Montse López.

Així, l'any vinent els calafellencs pagaran el mateix d'IBI, IAE, impostos de circulació i construcció i plusvàlues. Per contra, les taxes d'aprofitament i ocupació de la via pública (com les terrasses dels bars) s'incrementaran un 3% corresponent a l'IPC català.

L'increment més important serà el de la brossa, que se separa per primer cop del de l'aigua. A partir de l'any vinent, els calafellencs pagaran 1,36 euros més cada mes pels residus domèstics. Respecte l'aigua, l'increment serà de 0,90 euros i de 0,60 euros per als pensionistes. Finalment, la taxa de clavegueram s'apujarà 0,19 euros mensuals.

Bonificacions

L'equip de govern ha destacat una sèrie de mesures socials, en paraules de l'alcalde, Joan Olivella, que han de facilitar el pagament dels impostos i de la taxa de la brossa. En ambdós casos, les imports es podran abonar en quatre terminis, i més que fins ara.

A més, en el cas dels impostos, hi haurà bonificacions del 50% per a famílies nombroses amb uns ingressos iguals o inferiors a un 2,5% dels salari mínim interprofessional. També hi haurà bonificacions del 90% per a famílies nombroses amb característiques especials, com famílies a càrrec de persones discapacitades.

En el cas de la brossa, també hi haurà una reducció del 50% per a famílies nombroses amb pocs recursos i, fins i tot, excempcions en casos de persones en situació molt precària. Per a justificar-ho, però, caldrà un informe d'un assistent social.

El principal partit de l'oposició, el PSC, considera que els augments de les taxes serà superior, i ha acusat l'equip de govern "d'afany recaptarori" i de "penalitzar els negocis que estan patint la crisi amb major pressió fiscal". Tant el PSC com UAM hi han votat en contra.


DE CALAFELL DIGITAL