dijous, 13 d’octubre del 2011

DISSABTE 15-OCTUBRE - SUPERMANIFESTACIO

LA GRAN CITA DEL 15-M

Els indignats escalfen motors per a la supermanifestació de dissabte que ve

La convocatòria se celebrarà a més de 600 ciutats de tot el món, 57 d'espanyoles

La web 15october.net, traduïda a 18 idiomes, centralitza la informació de totes les marxes

Els indignats escalfen motors per a la manifestació que reclamarà dissabte que ve, 15 d'octubre, a més de 600 ciutats de tot el món que es posi fi a la pèrdua de drets "a mans dels poders financers i la classe política", amb el lema Units per un canvi global.

A Espanya, 57 ciutats (segons Democràcia Real Ja, una de les organitzacions convocants) s'han sumat a aquesta cita, que es va començar a forjar fa cinc mesos, després de l'èxit de la manifestació del 15 de maig que va desembocar en una acampada a la Puerta del Sol.

Per centralitzar la informació i aconseguir unir esforços a nivell mundial s'ha creat la pàgina web 15october.net, que, traduïda a 18 idiomes, registra de moment marxes a 670 ciutats de 69 països.

Internet, eina clau

Internet s'ha convertit en una eina essencial per a l'organització i divulgació de la protesta amb iniciatives com la creació de vídeos personals explicant els motius per sortir al carrer, missatges virals de promoció o xapes amb el símbol de la manifestació en els perfils personals de Facebook.

L'escriptor José Luis Sampedro, el president de la Fundació Cultura de Pau i exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, o els integrants del grup Sidonie s'han sumat a aquest tipus d'iniciatives i fan una crida a la participació a través de vídeos.

Al marge de la xarxa, plataformes com Acampada Sol demanen estendre la convocatòria i, per aconseguir-ho, "parlar amb amics, veïns, companys de feina o de la cua de l'atur" i "explicar-los l'important que és sortir al carrer" perquè els ciutadans "no han de pagar aquesta crisi".

Samarretes, cartells i xapes

Al llarg de tota la setmana, nombrosos voluntaris s'encarreguen de fer samarretes, xapes, cartells i pancartes o preparar les cercaviles, performances o flashmobs que es desenvoluparan durant la manifestació a Madrid.

La de Madrid estarà precedida per set marxes que sortiran des de diferents barris i després de recórrer la ciutat confluiran a les sis de la tarda a la plaça de Cibeles, lloc de partida de la manifestació, que marxarà fins a la Puerta del Sol.

De moment, més de cinc mil persones estan inscrites a l'esdeveniment de Facebook de la convocatòria madrilenya, recolzada per assemblees de la regió o organitzacions com Attac o Soy Pública.