dimarts, 10 de gener del 2012

Unes 510.000 famílies perdran la casa els pròxims quatre anys per execucions hipotecàries

La situació generarà una borsa extraordinària d'economia submergida per l'impagament dels deutes

   
EUROPA PRESS / Madrid L'atonia econòmica i l'elevada desocupació originaran que 510.000 famílies perdin la casa pels procediments d'execució hipotecària que patiran entre el 2012 i el 2015, cosa que comportarà unes pèrdues de 34.000 milions a la banca en aquest mateix període.
Aquesta és una de les principals conclusions d'un estudi elaborat per l'Associació d'Afectats per Embargaments i Subhastes (AFES) focalitzat en l'impacte de la mora hipotecària en el marc de la crisi econòmica actual.
Aquesta situació, segons l'informe, generarà una borsa extraordinària d'economia submergida durant els pròxims quatre anys per l'impagament dels deutes i una revisió total del sistema de crèdit i garanties.

Panorama complicat

Només el 2012, 135.000 famílies patiran un procediment d'execució hipotecària, fet que implicarà unes pèrdues de 18.000 milions d'euros en la banca aquest any, causarà un augment del risc reputacional de la banca i una baixada contínua del mercat.
En el període comprès entre el 2008 el i 2011, unes 150.000 famílies van perdre la seva vivenda per la crisi, cosa que va originar unes pèrdues de 8.000 milions a la banca, una "profunda bretxa" entre la ciutadania i la banca i una "brusca parada" del mercat.
Així, l'estudi assegura que la recuperació del mercat immobiliari serà un dels grans reptes del nou Govern, que ja ha adoptat mesures per reactivar el sector. "No serà una tasca fàcil, ja que el panorama es presenta complicat", assenyala.
El president d'AFES, Carlos Baños, confia que les noves mesures abordin els costos de les entitats en matèria de provisions i que la lluita contra l'economia submergida aconsegueixi obrir el debat sobre el procediment d'execució hipotecària com a resolució al conflicte de la mora.